contact standarde de calitate home
DESPRE NOI SERVICII GALERIE FOTO SFATURI UTILE CLIENTI RECOMANDARI
amenajari gradini, amenajare spatii verzi

August: Plante rezistente la seceta

Luna august


Atunci cand suntem iubitori de plante, dar si de calatorii indelungate in perioada estivala, putem alege plante acvatice, care nu vor avea nevoie de supliment de udare. Le putem folosi pentru decorul interior al casei cat si pentru gradina.

Din speciile acvatice cele din familia Nimphaeaceae sunt cele mai des utilizate plante, care pot tolera si expozitiile insorite.

Alte specii care nu au un consum de apa ridicat sunt plantele din familia Crasulaceae Saxifragaceae care, ca si cele acvatice, prefera cu preponderenta spatiile insorite.

Putem enumera cateva dintre plantele care se adapteaza sistemului de udare redus: Nuphar lutea (nufar de balta), Nymphaea spp.(nufar alb), Sempervivum tenctorum (urechelnita), Sedum hibridum, Saxifraga paniculata (iarba surzilor), Portulaca grandiflora (flori de piatra).
In perioadele caniculare nu ne facem prea multe griji, deoarece aceste plante au un continut ridicat de apa, de aici si consumul redus.

De stiut ca unele dintre aceste specii au capacitate de reproducere proprie, cresterea este rapida,iar intretinerea lor nu ridica mari probleme. Inflorirea are loc incepand cu luna a V-a si pana la sfarsitul lunii a XI-a.  Inmultirea se face prin divizarea rizomilor sau prin samanta in functie de specie.

Odata achizitionate aceste plante, nu ne ofera doar spectacolul frumusetii lor ci ne scapa si de o grija suplimentara pentru intretinerea lor. Vom avea o gadina colorata tot timpul verii, pe zonele dificile din gradina si putem spera ca urmatorul an, sa ne bucuram din nou de ele fara o investitie prea mare.

Bibliografie- Elena Savulescu* Botanica Sistematica

INAPOIServiciile noastre


Amenajare gradini Amenajare spatii verzi Intretinere gradini Plante de interior Arhitectura peisagera Sisteme de irigare Sisteme de drenaj Servicii conexe

 

©Copyright SC CasaVerde SRL
Statistici StatCounter