contact standarde de calitate home
DESPRE NOI SERVICII GALERIE FOTO SFATURI UTILE CLIENTI RECOMANDARI
amenajari gradini, amenajare spatii verzi

Iulie: Fertilizarea gazonului in perioada de vara

Luna iulie


Intotdeauna ne dorim sa avem o peluza bine intretinuta indiferent de sezon, iar pentru aceasta avem nevoie de ajutorul fertilizantilor. Calitatea peluzei depinde de modul in care acestia sunt aplicati, de cantitatea folosita si de perioada in care ei sunt utilizati

Intotdeauna ne dorim sa avem o peluza bine intretinuta indiferent de sezon, iar pentru aceasta avem nevoie de ajutorul fertilizantilor. Calitatea peluzei depinde de modul in care acestia sunt aplicati, de cantitatea folosita si de perioada in care ei sunt utilizati. Fertilizantii se pot gasi sub forma lichida sau solida si in combinatii cu alte substante (ierbicide, fungicide).

Fertilizarea in sezonul cald aduce probleme din cauza temperaturilor ridicate dar si din cauza umiditatii care nu poate fi controlata atunci cand nu exista un sistem de udare automat.

Datorita temperaturilor crescute in gradinile unde nu exista sistem automat de udare se recomanda ca inaintea unei fertilizari sa se efectueze o aerare a gazonului. Operatia de aerare, chiar daca este indicat sa se efectueze doar de doua ori pe an, poate fi efectuata inaintea aplicarii fertilizantului.

Aerarea se efectueaza cu ajutorul unei masini de aerat care ajuta la eliminarea uscaturilor din gazon si totodata face si o usoara scarificare a solului. Ajuta la procesul de absorbtie in cazul aplicarii unui fertilizant solid prin incorporarea acestuia in solul scarificat, iar in cazul unui fertilizant lichid va permite acestuia filtrarea mai usoara in sol.

In primul an de la infiintarea gazonului cantitatea de fertilizant va fi mai mare si cu o concentratie de azot mai ridicata. Pe masura ce gazonul se matureaza fertilizantul folosit va avea in compozitie un procent de elemente aproximativ egal. In cazul folosirii fertilizantului cu o concentratie ridicata de azot este nevoie de suplimentarea cantitatii de apa la udare timp de cateva zile pentru a ajuta la dilutia acestuia.

Nevoia de fertilizare a gazonului se determina prin metoda examinarii vizuale, testarea solului si proba de apa (atunci cand apa de udare provine de la un put), in functie de rezultatele obtinute in urma analizelor se vor completa elementele necesare.

Bibliografie: Conf. Univ. Dr. Florin Toma - Ingrijirea si pregatirea pentru iarna a speciilor floricole din parcuri si gradini

INAPOIServiciile noastre


Amenajare gradini Amenajare spatii verzi Intretinere gradini Plante de interior Arhitectura peisagera Sisteme de irigare Sisteme de drenaj Servicii conexe

 

©Copyright SC CasaVerde SRL
Statistici StatCounter