sistem de irigatii automat, corespunzator unui proiect, instalat in mod profesional si programat adecvat in functie de fiecare anotimp." />
contact standarde de calitate home
DESPRE NOI SERVICII GALERIE FOTO SFATURI UTILE CLIENTI RECOMANDARI
amenajari gradini, amenajare spatii verzi

Mai: Sisteme de irigatii - Verificarea sistemelor de irigatii

Luna mai


Obiectivul verificarii sistemelor de irigatii automate este ca gazonul si plantele sa primeasca cantitatea de apa optima necesara si sa completeze sursele de apa din precipitatii. Uneori se poate ajunge si la o economie de apa de 50% cu un sistem de irigatii automat, corespunzator unui proiect, instalat in mod profesional si programat adecvat in functie de fiecare anotimp.

Programarea sistemului de irigare asigura udarea la timpul potrivit si pe durata stabilita. In cazul precipitatiilor, senzorul de ploaie opreste sistemul.

La verificarea sistemelor de irigatii automate se urmareste realizarea urmatoarelor aspecte:

  • Punerea in functiune a pompei si amorsarea acesteia daca este cazul;
  • Curatare filtru de impuritati sau inlocuirea lui;
  • Verificarea electrovanelor, desfacerea si curatarea lor de impuritati atunci cand este nevoie;
  • Verificarea senzorului de ploaie;
  • Verificarea aspersoarelor si reglarea unghiurilor de udare pe fiecare zona in parte;
  • Curatare duze de impuritati sau inlocuirea lor;
  • Verificare programator: inlocuirea bateriei daca este cazul, setare data si ora, ora de pornire, numarul de udari pe zi, timp udare pe fiecare zona in parte.

In lunile de vara, mai-iunie-iulie-august este necesara programarea sistemului de irigatii cu doua udari pe zi, una dimineata si una seara si cresterea timpului de udare fata de perioada primaverii.

Toamna se reduce numarul de udari la o singura udare pe zi si de asemenea se va scadea timpul de udare (septembrie-octombrie).

Lunile noiembrie-decembrie sunt destinate pregatirii sistemului de irigare pentru perioada iernii: se va scoate pompa din functiune, se scoate filtrul, se va goli sistemul prin deschiderea electrovanelor, se va opri programatorul.

INAPOIServiciile noastre


Amenajare gradini Amenajare spatii verzi Intretinere gradini Plante de interior Arhitectura peisagera Sisteme de irigare Sisteme de drenaj Servicii conexe

 

©Copyright SC CasaVerde SRL
Statistici StatCounter