intretinerea gradinii este foarte importanta udarea din abundenta a plantelor de pe terasa si balcon, mai ales daca sunt expuse la soare si nu dispuneti de o instalatie de udare automata." />
contact standarde de calitate home
DESPRE NOI SERVICII GALERIE FOTO SFATURI UTILE CLIENTI RECOMANDARI
amenajari gradini, amenajare spatii verzi

Iunie: ingrijirea plantelor, ingrijirea florilor

Luna iunie


In aceasta luna dintre activitatile necesare pentru intretinerea gradinii este foarte importanta udarea din abundenta a plantelor de pe terasa si balcon, mai ales daca sunt expuse la soare si nu dispuneti de o instalatie de udare automata.

Udarea

Udati des si regulat astfel incat pamantul de la suprafata vaselor sa nu se usuce intre doua udari.

Ingrijirea plantelor si a florilor presupune ca periodic, se fie inlaturate inflorescentele vestejite pentru a stimula o inflorire ulterioara. Se vor curata trandafirii de florile trecute si se vor inlatura lastarii trandafirilor de sub altoi pentru ca acestia sa nu se dezvolte mai mult ca altoiul.

Eliminarea prafului de pe frunze si afanarea amestecului de pamant sunt lucrari obligatorii si se fac cel putin o data pe luna pentru o gradina frumoasa sanatoasa si ingrijita.
Se plivesc buruienile de cate ori este necesar pentru a impiedica producerea semintelor si inmultirea lor.
Se dirijeaza lastarii plantelor cataratoare pe suportii de sustinere si se prind de acestia, efectuand in acelasi timp si taieri de mentinere a plantelor in spatiul de nutritie.

Combaterea daunatorilor
Se controleaza eventualele boli si daunatori provocate de ciuperci sau paraziti si se fac tratamente fitosanitare pentru prevenirea si combaterea acestora. Perioada este propice pentru boli precum fainarea si atacuri de daunatori precum paduchi si afide. Se efectueaza stropiri cu fungicide si insecticide.

Fertilizarea solului
Fertilizarea se poate efectua in aceasta luna si foliar iar pentru florile din jardiniere se poate administra fertilizant lichid pentru o mai buna stimulare a infloririi.
Suprafata vaselor se poate acoperi cu granule decorative, care pe langa rolul decorativ, impiedica aparitia buruienilor si mentin o buna umiditate la nivelul pamantului.

INAPOIServiciile noastre


Amenajare gradini Amenajare spatii verzi Intretinere gradini Plante de interior Arhitectura peisagera Sisteme de irigare Sisteme de drenaj Servicii conexe

 

©Copyright SC CasaVerde SRL
Statistici StatCounter