contact standarde de calitate home
DESPRE NOI SERVICII GALERIE FOTO SFATURI UTILE CLIENTI RECOMANDARI
amenajari gradini, amenajare spatii verzi

Septembrie: Udarea plantelor de interior

Luna septembrie


O planta de interior, ca sa supravietuiasca, sa se dezvolte, sa se perpetueze are nevoie de ajutorul oamenilor pentru ca ea nu se poate descurca altfel. Are nevoie de lumina, caldura si apa pentru nevoile stricte, dar si de stimulanti de hranire, igiena, regimuri si multa dragoste.

Apa indeplineste anumite functii: este un bun solvent, factor termoregulator si materie prima in procesul de fotosinteza.
Exista patru nivele ale continutului de apa in sol. Cand se creaza exces de umiditate, apa mentinuta in sol duce la scaderea O2, respectiv cresterea concentratiei de CO2, la peste 10% devine toxica pentru celulele vegetale. La o umiditate de peste 80% din capacitatea totala pentru apa a solului, se determina reducerea ritmului absorbtiei, radacinile isi inceteaza activitatea, planta nu mai poate elabora seva si intreg procesul stagneaza. Cand solul este saturat, porii solului sunt plini cu apa siĀ  aproape toate spatiile cu aer din sol sunt inlocuite cu apa. Apa mentinuta in sol intre saturatie si capacitatea de camp se elimina in cateva zile iar o parte este absorbita de plante. Apa mentinuta in sol intre capacitatea de camp si punctul de ofilire este disponibila pentru uzul plantelor si se denumeste rezerva utila de apa. Atunci plantele folosesc intreaga resursa de apa care dezvolta un proces complet de hranire si crestere.

Un sfat important!
Asadar dragi clienti, atat pentru plante, cat si pentru echipele noastre de intretinere, apa reprezinta factorul important care poate aduce planta pe culmile frumusetii dar ii poate provoca si un declin iremediabil.

Aceste reguli de intretinere a plantelor de interior sunt stiute mai bine de profesionistii din domeniul horticol care trebuie sa stabileasca momentul de udare, cantitatea de apa, temperatura apei dar si modul de udare.

Cea mai mare contributie pe care o puteti aduce plantelor de interior este sa le admirati si sa va bucurati de prezenta lor; de udarea lor se ocupa echipele noastre de intretinere.

Bibliografie: Elena Delian, Fiziologia plantelor

Galerie foto: Intretinerea plantelor de interior

INAPOIServiciile noastre


Amenajare gradini Amenajare spatii verzi Intretinere gradini Plante de interior Arhitectura peisagera Sisteme de irigare Sisteme de drenaj Servicii conexe

 

©Copyright SC CasaVerde SRL
Statistici StatCounter