contact standarde de calitate home
DESPRE NOI SERVICII GALERIE FOTO SFATURI UTILE CLIENTI RECOMANDARI
amenajari gradini, amenajare spatii verzi

Octombrie: Metode de inmultire a muscatelor

Luna octombrie


Muscata este o planta capabila sa vegeteze si sa infloreasca permanent atunci cand dispune de conditii favorabile.

Cunoscuta in Europa de la sfarsitul secolului al XVII-lea, Muscata este o planta perena care s-a adaptat de-a lungul timpului si conditiilor de exterior.
Astazi o vedem prezenta atat la balcoane dar si in rabate si partere. Muscata este o planta capabila sa vegeteze si sa infloreasca permanent atunci cand dispune de conditii favorabile. Tocmai de aceea este bine ca in fiecare an sa se reproduca plante noi, tinere, deoarece pe masura ce planta inainteaza in varsta aceasta ramifica mai slab si se degarniseste de frunzele bazale.

Butasirea este metoda cea mai folosita pentru inmultirea muscatelor; se stie ca se pot prinde lastari in orice perioada din an, dar cea mai recomandata perioada de butasire este toamna in luna octombrie cand muscatele se pun la interior, atunci ele sunt mai bogate in ramificatii si in flori. De mentionat ca butasii se pot obtine din fragmente de lastari, din varfuri de lastari cu frunze dar si din lastari care prezinta boboci. Temperatura la care se tin butasii trebuie mentinuta la 20-22? C in substrat si 15? C in aer. Reglarea temperaturii se face prin pulverizari repetate in primele zile si prin umbrirea butasilor prin acoperirea lor cu hartie care se poate umecta.

Timpul necesar de la butasire pana la obtinerea de plante noi este de 3-5 luni. Ingrijirea butasilor nu este o operatie de neglijat, de aceea este nevoie de sfatul specialistilor in domeniul horticol pentru ca aceasta operatie sa aiba un rezultat satisfacator. Pentru situatiile in care nu se face intinerirea plantelor si se doreste pastrarea acestora peste iarna, trebuie respectate o serie de reguli privind regimul de apa, temperatura si lumina.Pentru a ne putea bucura de aceleasi flori viu colorate pe care le-am avut in perioada de vara dar si pentru a putea pastra la plantele noi aceeasi vigoare, trebuie sa apelam la stimularea cresterii plantelor prin diferite faze de fertilizare care sa echilibreze necesarul de elemente nutritive.

Atunci cand fertilizarea este facuta necorespunzator efectele sunt ireversibile iar plantele pot fi pierdute.

Bibliografie – Elena Selaru, Plante de apartament

INAPOIServiciile noastre


Amenajare gradini Amenajare spatii verzi Intretinere gradini Plante de interior Arhitectura peisagera Sisteme de irigare Sisteme de drenaj Servicii conexe

 

©Copyright SC CasaVerde SRL
Statistici StatCounter